Header Ads

Intervju - Čovek medju ljudima - valjevski nedeljnik ‚‚NAPRED‚‚


valjevski nedeljnik "Napred" 07.06.2001.god
                                                                                                                  
Izložba slika naše mlade sugradjanke Snežane Šestović jedinstvena je po vremenu prezentacije postavke: otvorena prošle nedelje u pet popodne, mogla je biti vidjena samo narednih četiri sata. Galeriju ljudskih figura, radjenih temperom na papiru i u kolaž tehnici, posetilo je bar 200 gradjana Valjeva, mahom mladjih. Nemali broj te likovne publike upisao je svoje impresije u knjigu utisaka, koja je, u interesantno rešenom enterijeru, bila postavljena na vidno mesto. Pomenuti prostor je negdašnja ‚‚vojna menza‚‚ kod Muselimovog konaka, a odnedavno  - kafe ‚‚Kaleidoskop‚‚.

Postavci je autorka dala naziv ‚‚Na sušilu‚‚.
-          To je metafora – objašnjava Snežana – jer, svaka ideja, poput lekovitog bilja, trebalo bi da bude na Suncu i vetru da bi u njoj sazrela i ostala samo aktivna komponenta.
‚‚Radovi ravno bojenih površina sa preizraženim simboličkim sadržajem. Linija stroga i zatvorena, kao da nema kud. Iako živih boja, ova izložba, nimalo vedra, govori o strahu mladih ljudi pred nadolazećom budućnošću.‚‚
  Biće opet zanimljivo proviriti u knjigu utisaka likovnog projekta ‚‚Na sušilu‚‚ nakon predstavljanja likovnoj publici u Beogradu, Nišu, Šapcu, Lajkovcu i Ćupriji. Izložbe Snežaninih slika u ovim gradovima su izvesne tokom jula i avgusta. Likovna misija Snežaninog vidjenja čoveka medju ljudima, dakle, tek je počela.

Powered by Blogger.